Duvar Silme

Duvar Nasıl Silinir?
Evet, dikey olmalarına rağmen duvarlar da kirleniyor. Farkına varmasak da kirlenen duvarların nasıl temizlenmesi ve silinmesi gerektiğini Ayşe Yalova Temizlik farkıyla paylaştık.

Duvarlar çocukların el izleriyle ya da boyamak istemeleri yüzünden, daha da beteri resim yapmaya kalkışmalarıyla kirleniyor. Duvarların temizliğiyle ilgilenmezseniz sonradan bir lekeyi çıkartmak için bütün duvarla uğraşmak zorunda kalırsınız. Çünkü üst üste kirlenen duvarda dikkatinizi çeken bir lekeyi temizlemeye kalkışınca sonunda daha büyük bir lekeyle baş başa kalabilirsiniz.
O halde duvarlarınızın tozunu elektrik süpürgesiyle düzenli olarak alın. Duvarlarınızda duvar kağıdı ya da silinebilir boya varsa da silip temizleyebilirsiniz.

Duvarları alttan yukarı doğru silin. Çok zor bir işlem olduğu için badanayı tercih edebilirsiniz.

Parmak izlerini hemen silin.

Tuğla duvarları suyla temizleyin. Eğer sıvalı bölümleri de arıtmak isterseniz çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Şöminenin kenarlarındaki duman ve is lekelerini de telle ovup iyice durularsanız tertemiz olur.

Plastik boyalı duvar nasıl silinir?

Plastik boya ile boyanmış duvarların silinmesi hayli kolaydır. Boyandıktan uzun süre sonra da sabunlu ya da özel deterjanlı suyla silip durulayabilirsiniz.

Yağlı boya duvar nasıl silinir?

Yağlı boya duvarlar da aynı uygulamayla pırıl pırıl olabilir. Bunun için ya hazır temizlik sıvılarından kullanır ya da burada önerdiğimiz karışımlardan yararlanabilirsiniz.

Çok Kolay Toz Alma Yöntemi için Lütfen Tıklayın.
duvar silmek

• Bir bardak suya amonyak, yarım bardak sirke ve çeyrek bardak karbonatı yarım litre suyla karıştırın. Bununla duvarları silerken mutlaka eldiven kullanın. İyice durulayın.
• Bu karışımı su ekleyip daha hafifleterek duvardaki boya kalemi izlerini çıkartabilirsiniz.
• Duvardaki garip is ve gri lekeleri alkolle silin. Ancak önce daha az görünen bir yeri silerek deneyin.
• Duvar kağıtları ayrı bir özen ister. Kağıdın kaplandığı zaman verilen uygulama ve koruma bilgilerini saklayın. Bazı kağıtlar silinebilir ama birçoğu da silinmiyor olabilir.
• Bazı çizikler için silgi kullanabilirsiniz.
• Yağ izlerini önce kağıt havluya emdirip sonra üzerine mısır nişastası sürün. Nişasta yağı emdiğinde elektrik süpürgesiyle ya da kuru bir bezle alın.
• Bazı lekelerin üstünü ekmek içiyle ovarsanız başarılı olabilir.
• Yağ lekelerini çıkartmak için bir pamuğa bebe pudrası serpip kağıt havluyla yağı çekene kadar birkaç kez lekenin üstüne bastırın.
• Pütürlü duvar yüzeylerini de kaçmış naylon çoraplardan hazırladığınız bir bezle silebilirsiniz.

Tavan Temizliği
Eğer ara sıra başınızı kaldırıp tavana bakarsanız eskisi kadar temiz olmadığını görürsünüz. Çok yüksek değilse tavanı da elektrik süpürgesiyle alıp uzun saplı püskülle de örümcek ağlarını, kenar ve köşelerdeki tozları tozları silebilirsiniz. Eğer tavan çok islenmişse ıslak süngerle silinebilir. Bazı boyalar deterjanla da temizlenir ancak sabunlu su da işe yarar.